Kiełbasa swojska regionalna
  
Skład:
- mięso z kury - 37%
- mięso wieprzowe - 7%
- mięso indycze - 10%
- skórki wieprzowe
- woda 
- sól
- mąka ziemniaczana
- laktoza
- białko sojowe
-. błonnik bambusowy (polski bambus regionalny?)
- stabilizatory:
- E450
- E451
- E452
Co łączy te stabilizatory? A np. to:
Nadmierna ich ilość może zmniejszać przyswajanie przez organizm żelaza, wapnia i magnezu. Ponadto duża ich dawka pogłębia osteoporozę oraz pogarsza procesy metaboliczne.
- substancja zagęszczająca
- przyprawy
- aromaty
- substancja konserwująca E250
Może zawierać alergeny:
- gluten
- gorczyca
- seler 
- soja
- białko mleka
- pszenica 
- jaja
- syrop glukozowy
- orzeszki ziemne 
- orzechy
- nasiona sezamu
- łubin
Pakowane w atmosferze ochronnej.
Termin przydatności do spożycia po otwarciu: 48 godzin!
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7 °C

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz